Kjæledyrteknologi

Vil du gi noe spesielt til din firbente venn?

Over 40 % av norske husholdninger har kjæledyr, men siden mange av oss har en travel hverdag, er det ikke alltid like lett å gi kjæledyrene den oppmerksomheten de trenger. Men takket være teknologien kan vi nå holde øye med dyrene og passe på at de har det bra når de er hjemme alene. Det finnes mange nyttige dingser på markedet, fra automatiske ballutskytere til Wi-Fi-koblede godbitdispensere, som hjelper oss med å holde kjæledyrene mette og glade.

Det voksende markedet for kjæledyrteknologi er et eksempel på «tingenes internett», der hverdagslige ting er nettilkoblet. Gadgets med internett-tilknytning via Wi-Fi- eller mobilnettverk gir brukerne mulighet til enkelt å se etter og samhandle med kjæledyrene via smarttelefonen, På denne måten kan du holde øye med Fido på avstand og gi ham godbiter mens du selv er opptatt på kontoret.

 


1. Shru

Med denne eggeaktige leken kan du holde katten din i aktivitet hele dagen. Den er designet for å likne kattens byttedyr, og den farter omkring på egen hånd, slik at katten er på tå, eller pote, hev. Du kan endre enhetens bevegelser ved å koble den til datamaskinen din via USB.

 

2. iFetch

Din beste venn får noe å leke med mens du er på jobb!

 

3. PetChatz

Dette interaktive systemet knyttes til hjemmenett-verket, slik at du kan ha video-samtaler med kjæledyret via ledsager-appen. Veggenheten kan også slippe ut godbiter, og med en egen poteknapp (PawCall) på gulvet kan også dyret ringe til deg.

4. GoBone

Et plastbein på hjul, fylt med godbiter, som kjører omkring og inviterer hunden til lek. Den aktiviserer hunden mentalt og fysisk. GoBone holder i åtte timer per lading.

 

5. Petzi

Med dette kameraet kan du holde øye med kjæledyret via en ledsagerapp på smarttelefonen. Vidvinkel-linsen gir et fantastisk overblikk over din pelskledde venn. Kjæledyret kan også få godbiter fra enheten med en enkel berøring.

6. Whistle aktivitetssporer

En treningsgadget for hunden! Med Whistle kan du overvåke hundens aktivitetsnivå og helse. Ved å feste den lille skiven til halsbåndet kan du følge med på dens daglige aktiviteter via Whistle-appen på mobilen.